Barnum - naar homepageBarnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel. Naar de website van de scholengroep Sint-Michiel.

Mondiaal in BarnumMondiaal in Barnum

Algemeen

Mondiaal in Barnum: ook Fair TradeDe werkgroep mondiaal bestaat sinds 2 oktober 1992 en brengt leerkrachten en leerlingen samen rond gevarieerde thema's zoals mensenrechten, Noord-Zuid-tegenstellingen, racisme, vierde wereld enz. Mondiaal probeert deze thema's door heel wat activiteiten concreet te maken op onze school. De werkgroep organiseert om de drie jaar een mondiale dag voor de hele school, telkens met een apart programma voor de verschillende jaargroepen. Er is echter ook op regelmatige basis informatie en actie, met de bedoeling niet alleen een problematiek toe te lichten, maar ook om de rijkdom te tonen van een wereld die bij wijze van spreken ons dorp is geworden.

Concreet

Elk jaar pikt mondiaal in op lopende solidariteitsacties zoals 11-11-11, Vredeseilanden, Damiaanactie en de Amnesty Schrijf-ze-Vrijdagen.

Schrijf-ze-VRIJdagSchrijf-ze-VRIJdag

Leerlingen en leerkrachten die een inleefreis deden, vertellen met vuur over projecten in Senegal.

Onze leerlingen zijn de organisatoren van een Oxfam-winkeltje op school. Op deze manier steunen ze de eerlijke wereldhandel. Een aantal zesdejaars begeleiden het huiswerkklasje van Elim, het Steunpunt voor Vluchtelingen in Roeselare.

In de afgelopen jaren verkenden Barnummers Roeselare met aandacht voor wie kansarm is, trokken ze naar de joodse en Turkse wijk in Antwerpen en wandelden in het Afrikaanse Matonge in Brussel. Ze leerden Braziliaans dansen, Latijns-Amerikaans koken en dronken Marokkaanse thee. Ze werden stil bij een getuigenis van een aids-patiënt en een overlevende van Auschwitz.

Jan LeyersSinds 1992 dragen we de titel "School zonder racisme". In februari 2020 mochten we Jan Leyers verwelkomen. Hij hield een lezing over de plaats van de islam in Europa.

Ook de chef en zijn keukenploeg zijn elk jaar even in een mondiale mood. Zij serveren dan een maaltijd met een uitheemse toets!

STOKERIJSTRAAT 9 - 8800 ROESELARE - TEL. 051 21 05 02
Barnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel.