Barnum - naar homepageBarnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel. Naar de website van de scholengroep Sint-Michiel.

Sport in Barnum

In Barnum is er ruime aandacht voor beweging en sport.

De lessen lichamelijke opvoeding

SportzaalBarnum beschikt over twee goed uitgeruste sportzalen waardoor alle klassen steeds kunnen beschikken over de gepaste accommodatie. Als het weer het toelaat, is er in de onmiddellijke omgeving ook gelegenheid om te lopen en om rugby of voetbal te spelen.

We kiezen er bewust voor om alle leerlingen twee keer per week te laten sporten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het lichamelijk voordeel beduidend groter is bij twee afzonderlijke lessen L.O. in plaats van twee opeenvolgende lesuren.

Sportdag

Elk jaar is er een sportdag waarbij we zorgen voor variatie. Soms is het doel nieuwe sporten te leren kennen, maar evengoed kan teambuilding of het samen sporten met mindervaliden centraal staan. Nog een andere keer is het puur fysieke het belangrijkste.

Sport over de middag

Leerlingen kunnen 's middags onder begeleiding sporten. Er is afwisseling tussen voetbal, badminton, basketbal, een hockeytornooi, handbalinitiatie...

AvonturentrophySportcompetities

Op woensdagnamiddag nemen Barnummers vaak deel aan sportwedstrijden.

Enerzijds nemen we deel aan piramidale competities waarbij meestal aangesloten sporters de school vertegenwoordigen in tal van disciplines zoals atletiek, volleybal, zwemmen, badminton... Daarnaast promoten we de recreatieve competities waarbij enkel de niet-wedstrijdsporters kunnen deelnemen. Dit is een unieke kans om onder gelijken deel te nemen aan een wedstrijd atletiek, basketbal, badminton, mountainbiken, avonturentrophy...

Uitzonderlijk nemen individuele atleten of ploegen deel aan selectiewedstrijden waarbij de winnaar verder kan doorstoten naar een internationaal tornooi.

Sport na schoolSport Na School

Barnum vindt het belangrijk om de leerlingen te leren dat beweging deel uitmaakt van een gezonde levenswijze. Daarom promoot de school SNS. Dit is een initiatief waarbij voor een lage, vaste prijs onbeperkt en vrijblijvend kan gesport worden het schooljaar lang. Meer info kan u vinden op: www.sportnaschool.be.

STOKERIJSTRAAT 9 - 8800 ROESELARE - TEL. 051 21 05 02
Barnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel.