Barnum - naar homepageBarnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel. Naar de website van de scholengroep Sint-Michiel.

De naam van onze school: Barnum

We noteren 1901 wanneer het grootste circus aller tijden "Barnum en Bailey" voor drie dagen zijn tenten kon opslaan in de buurt van de spoorweg, toen de Stationsdreef nog Avenue de la Gare werd genoemd. Het circus vond zijn oorsprong bij Phineas Taylor Barnum, de oprichter en directeur van "the greatest show on earth". De samenwerking met het circus van J.A. Bailey kwam er al gauw en 13 november 1901 was de immense drukte bij de aankomst van dit wereldcircus een feit in Roeselare!

Van overal kwamen duizenden mensen kijken naar de drie reusachtige tenten van elk ongeveer vijfduizend vierkante meter oppervlakte. Elke tent had maar liefst drie arena's en een orkest... en de weg er naartoe was vanaf het station romantisch verlicht door elektriciteitsgeneratoren uit het circus zelf. Ook de naam Amerika en alles er rond leek mysterieus en zo kwam het ook dat men naast een ticket voor de voorstelling ook een ticket kon kopen voor de overtocht naar het beloofde land aan de andere kant van de oceaan.

De komst van het Amerikaanse circus liet een grote indruk na in Roeselare. Er kwam een nieuwe residentiële wijk tot stand, die bekend raakte tot ver buiten de provinciegrenzen als "le Quartier Barnum". De naam Barnum leeft vandaag verder in onze school.

Brochure met de uitgebreide geschiedenis van onze school

Voor de 75ste verjaardag van onze school in 2010 werkten enkele zesdejaars tijdens de seminaries een brochure uit. Daarin staat de geschiedenis van onze school uitgebreid beschreven.

Lees de brochure met de geschiedenis van onze school.

 

STOKERIJSTRAAT 9 - 8800 ROESELARE - TEL. 051 21 05 02
Barnum behoort tot de scholengroep Sint-Michiel.